Copyright © All rights reserved. Made By Dick Stukkien.

Slapen in het orgel

B&B De Kleine Antonius Antoniusaecenas

Slapen in het orgel van

De Kleine Antonius

Een heel kerkje vanaf 5 nachten

(max. 4 pers.)


Kijk hier voor beschikbaarheid en prijzen..

Slapen in een kerkorgel:

Op zichzelf al een reden om naar Zeerijp te komen………

Het Groninger land is uniek door zijn ruimte en rust. In de directe omgeving kunt u wandelen, fietsen, kanoën en vissen. Ook een bezoekje aan een van de musea in de omgeving is zeer de moeite waard!!  
Als u toch even de drukte wilt opzoeken is de stad Groningen op 20 min. afstand.
Een dagje strand op het eiland Borkum is ook een leuk uitstapje voor een dag vanuit onze B&B.


De Kleine Antonius is een voormalige Doopsgezinde Vermaning. Het Kerkje, de Kosterij en de Consistorie zijn sinds 2005 in ons bezit.

De Kleine Antonius is inmiddels al vanaf 2008 in gebruik als groeps- training en vergaderruimte. In februari 2012 kwam het idee om van het orgel uitbouwtje een bed and breakfast te maken. Na het nodige meetwerk bleek er van de orgelkast (het deel waar de pijpen in staan) geweldig een bedstede te maken.

Restauratie van het orgel was geen optie om financiële redenen en ook zou het hiermee niet de levendigheid van De Kleine Antonius bevorderen.

Ook stond de gehele achterbouw zowel binnen als buiten nog in de originele grondverf uit 1905. Met de gebruikte groen tinten past het heel mooi in de gehele sfeer van het kerkje.


Onze B&B Slapen in het Orgel wordt vanaf het begin af aan druk bezocht en we vinden het heerlijk om gasten te ontvangen.

De recensies die we krijgen zijn lovend en we zullen ons best blijven doen om iedereen een welkom gevoel te geven!

Wist je dat: 08.08.56

De B&B ruimte na 107 jaar eindelijk klaar is?

In maart 2012 heeft de orgelkamer na 107 jaar in de grondverf te hebben gestaan eindelijk zijn welverdiende kleurtje gekregen. Hierdoor is deze ruimte werkelijk tot leven gekomen!

Er altijd een gestemde piano staat?

Twee keer per jaar wordt de piano in de kerkzaal gestemd speciaal voor de liefhebber. Voel je vrij om bij het huren van de B&B gebruik te maken van de piano.

Je heerlijk een muziekje kunt luisteren….?

Op de entresol van de kerkzaal  kun je heerlijk wegdromen op de sofa onder het genot van een drankje en een muziekje. We hebben een muziek assortiment van wereldmuziek  tot Bach en Straus.

Het hier heerlijk wandelen of fietsen is?

Vanuit de B&B van De Kleine Antonius kun je heerlijk wandelen of fietsen. Er lopen diverse routes langs en door Zeerijp. Een fietsverhuur met (lig) fietsen is in de buurt.

Je vanuit Zeerijp leuke dagtrips kunt maken?

Wil je B&B slapen in het orgel gebruiken als thuisbasis voor dagtrips? Dat kan heel goed! Een dagje shoppen in Groningen of even vanaf de Eemshaven met de boot naar Borkum........

Algemene voorwaarden B&B

Beschikbaarheids kalender