Algemene voorwaarden

Huurders voorwaarden:


Bepaling betreft:

15B Rue du Merle Blanc

36200 Argenton sur Creuse

Eigenaren en tevens verhuurders van bovengenoemd object zijn

Sacha van Rheenen en Dick Stukkien


 1. Eigendommen
 2. Respect voor huis, buren en omgeving
 3. Huisdieren
 4. Schoonmaak
 5. Huisvuil
 6. Elektriciteit en water
 7. Calamiteiten en noodgevallen
 8. Betaling
 9. Annuleren
 10. Bewoning en bezoek
 11. Aansprakelijkheid


1. Eigendommen:

Alles wat in het huis aanwezig is mag gebruikt worden. Er zijn enkele kasten in het huis waar privé op staat. Deze zijn bedoeld voor privé gebruik. Er kan natuurlijk altijd iets stuk gaan. U dient ons hier van op de hoogte te stellen en zo mogelijk te vervangen. Hier bedoelen  we alles wat stuk kan gaan door verkeerd gebruik.


2. Respect voor huis, buren en omgeving:

U huurt een huis waar u te maken heeft met de directe omgeving.

U heeft aan één kant buren direct grenzend aan de woning. Deze mensen wonen hier en doen hier hun dagelijkse dingen. U bent hier op vakantie en geniet met volle teugen. Houd hier dus rekening mee. De tuin aan het hoogst liggende terrein loopt over in de tuin van de buurvrouw op het hoger liggende terrein. Er is geen  afrastering geplaatst om een open karakter te behouden. Er is echter wel een natuurlijke door begroeiing aangegeven erfgrens. De tuin behorende bij het huis kunt u gewoon gebruiken. Het huis is gesitueerd in Argenton sur Creuse, wat een levendig plaatsje is. Respecteer de gewoonten en de geluiden die behoren bij een wat grotere plaats.


3. Huisdieren:

Het is niet toegestaan huisdieren mee te brengen.


4. Schoonmaak:

U treft het huis als het goed is schoon aan. Er komt geen schoonmaker voor of na uw verblijf. We vertrouwen er op dat u het huis netjes en schoon achter laat zodat de volgende gasten ook weer in een schoon huis komen.

Aandachtspunten zijn de keuken (etenswaar, aanrecht, schone en droge koelkast), het toilet en de douche. Mocht er iets zijn wat u niet prettig vindt laat het ons dan weten. Wij zullen zelf een keer of 4 per jaar in het huis zijn voor onderhoud, controles en eventuele aanpassingen.


5. Huisvuil:

Het huisvuil moet gescheiden worden ingezameld. Papier/plastic, glas en overig afval wordt gescheiden ingezameld en wordt twee keer per week door de gemeente opgehaald. In het huis hangt een toelichting met de ophaaldagen van het huisvuil.


6. Elektriciteit brandhout en water:

Elektriciteit wordt per Kwh met u afgerekend. De prijs hiervoor is 20 eurocent per Kwh. Dit bedrag is de kostprijs van de Franse energie leverancier EDF. Om de eindafrekening op te kunnen maken hebben we een begin en een eindstand nodig. We vragen van u een foto of berichtje van de meterstand bij aankomst en bij het uit checken. Brandhout (indien voorradig) en water zitten bij de prijs in. We vragen u echter wel om hier bewust mee om te gaan. Gas voor het koken is altijd voldoende aanwezig.

Bij aankomst staat de hoofdkraan van het water dicht. Deze bevindt zich in de schuur direct rechts om de hoek in de grond. Het gat is afgedekt met een isolatie plaat. Als u vertrekt draait u deze dan alstublieft ook weer dicht. De hoofdschakelaar in de meterkast staat ook uit als u aankomt. Deze bevindt zich achter de deur van de trap die naar de zolder gaat. Deze deur is in de keuken. Denk om het maken van een fotootje van de meterstand! Bij vertrek de hoofdschakelaar weer uit zetten en nog een fotootje maken!


7. Calamiteiten en noodgevallen

Bij calamiteiten kunt u ons 24 uur per dag bereiken op telefoonnummer 0031(0)6-24648225 of 0031(0)596-573993. Mocht u dringend iemand nodig hebben dan kunt u terecht bij de Buren op nummer 17.

Ook hebben we voor u de eerste hulp nummers op een rijtje gezet:


police.municipale@mairie-argenton-sur-creuse.fr
Telefoon:0033 (0) 2 54 01 12 93

Link naar adres en plattegrond:

http://www.senior36.fr/node-iframe-services/92938. Betaling:

De betaling dient voorafgaand aan de huurperiode overgemaakt te worden op rekeningnummer:

IBAN- FR85 2004 1010 0609 8947 7V02 738

BIC-  PSSTFRPPLIM

T.n.v. Mr Stukkien ou Mme Stukkien

15 B  Rue du Merle Blanc

36200 Argenton sur Creuse


Voor de betaling van het verbruik van het elektrische deel krijgt u ná de huurperiode een factuur. Dit bedrag kunt u dan ook overmaken op bovenstaand rekeningnummer.


9. Annuleren:

Bij annulering tot een maand vóór de verhuurdatum wordt 35% van het huurbedrag in rekening gebracht.

Bij annulering binnen één maand voor de verhuurdatum is het gehele huurbedrag verschuldigd.


10. Bewoning en bezoek

Het is niet toegestaan meer personen in de woning te laten overnachten dan waarvoor het huis is ingericht. Kinderen tellen voor het vaststellen van het bewonersaantal als vol persoon. Een kind dat gebruik maakt van een kinderbedje, wordt niet meegeteld in het aantal aanwezige personen. Voor bezoek geldt dat bezoek overdag en in de avond niet mag leiden tot meer dan een dubbele bezetting. Vanzelfsprekend mag er geen overlast optreden voor omwonenden. Dit laatste geldt ook voor het gebruik van radio. Het opzetten van tenten in de tuin is niet toegestaan.


11. Aansprakelijkheid:

U bent zelf aansprakelijk voor door u of uw gasten veroorzaakte schade en overlast. Verhuurders zijn niet aansprakelijk voor:

- schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf in het huis of door het gebruik van de op het terrein aanwezige faciliteiten;

- schadeclaims voortvloeiende uit overlast veroorzaakt door derden;

- onklaar raken of buiten gebruik zijn van faciliteiten of voorzieningen.