Argenton Sur Creuse la belle au bois dormant 4 persoons stadshuis Met ruime tuin En garage/schuur

15 bis, Rue du Merle Blanc, 36200 Argenton sur Creuse

Contact in Nederland:

Telefoon:  0031 (0) 596573993

Mobiel:     0031 (0) 624648225

Info@dekleineantonius.nl

Vof De Kleine Antonius Zeerijp heerlijk vakantie vieren in midden Frankrijk! Bel vandaag nog om te boeken  0031(0)596-573993 of 0031(0)6-24648225 Comfortabel huis, Garage/schuur, tuin,  Winkels, terrasjes, Restaurants, Bioscoop,  markten, fietsen, zwemmen en (een)meer...

Foto’s huis

Foto’s omgeving Argenton sur Creuse

Wat is er aanwezig en wat  zelf mee te nemen

Homepage Huis & Omgeving Tarieven & Reserveren Alg. voorwaarden Contact
“Le parfum de l'âme, c'est le souvenir.”

DE OMGEVING

Argenton sur Creuse ligt in het Franse departement Indre (regio Centre). Het is een schilderachtig  plaatsje aan de rivier La Creuse en is het centrum van Val de Creuse.

Argenton is een levendig stadje, met veel kleine winkeltjes, een paar cafe’s en terrassen op het centrale plein. Als de winkels tussen 12 en 15 uur gesloten zijn vullen de restaurantjes zich voor het nuttigen van een plat du jour.

Opvallend is het grote gouden beeld boven op La chapelle de la Bonne-Dame. Het beeld geeft de indruk te waken over Argenton.


“De Creuse is reuze!”

De Creuse is nog echt authentiek Frans. Het heeft een coulisselandschap met heggen en eiken tussen kleine percelen waarop Limousin- en Charolais-runderen grazen. Het is een ideale streek voor mensen die niet van massa-vertier houden maar ondanks de relatieve onbekendheid is er hier genoeg te zien en te doen.


Langs de creuse liggen veel sfeervolle dorpjes. Gargilesse-Dampierre is een van die dorpjes en is geclassificeerd  als een van de mooiste dorpen in Frankrijk.

Het heeft menig artiest weten te bekoren, waaronder de schrijfster George Sand. Ook vandaag nog trekt dit  pittoreske plaatsje veel artistiekelingen.


Dit is maar een greep uit de vele mooie dingen in de omgeving. Ga lekker op onderzoek uit en ontdek zelf de schoonheid van dit gebied!De oude wijnkelder ligt nog vol met (helaas) lege flessen..

In de schuur staan twee oldtimers voor u klaar voor een fiets- tochtje in stijl..

Vanaf de zolder heb je ook een prachtig uitzicht over Argenton sur Creuse ..

ONS HUISJE ONTVANGT OOK JULLIE GRAAG EENS IN ARGENTON

Klik op de pijl om direct een weekje te boeken.............

Foto's huis Foto's omgeving Argenton sur Creuse

HET HUIS

Ons huis in Argenton is een deel van een voormalige wijnboerderij en grenst aan een kant aan buren. Het is tegen een heuvel aan gebouwd. Aan de straat is de schuur, met daarin een wijnkelder. Langs het huis loopt een pad naar boven naar een knus binnenplaatsje. Van daaruit kom je bij de deur van het woondeel dat boven de grote schuur gelegen is. Vanaf het binnenplaatsje ga je met een natuurlijke trap naar de hoger gelegen tuin met fruitbomen.

Indeling huis:

Ruime keuken met eettafel, woonkamer met houtkachel, grote slaap /studeerkamer met twee losse bedden, slaapkamer met tweepersoonsbed, kleine doucheruimte en toilet, zolder met dakkapellen.

Wanneer je in de voorkamers de luiken open doet, heb je een prachtig uitzicht over Argenton. Het spoor van de trein is dicht bij het huis. Af en toe hoor je een trein voorbij komen, maar de ervaring leert dat dat snel went. De achterkamer en de keuken grenzen aan de rustige, begroeide binnenplaats waar je de vogeltjes hoort fluiten.

Een stokbroodje haal je bij een van de drie bakkers op 5 minuten loopafstand en ook een lekkere café creme  haal je “om de hoek”.

In onze hoger gelegen tuin kan je zomers heerlijk genieten van de zon. Een parasol of boom biedt eventueel de nodige schaduw.

Door de ligging van het huis kan je genieten van de ideale mix van de levendigheid van het stadje en de rust van de natuur!!

Wat is er aanwezig en wat  zelf mee te nemen


George Sand

(De herinnering is de parfum der ziel)  

FOTO’S HUIS....

FOTO’S OMGEVING ARGENTON SUR CREUSE….